Arrestatie in Spanje staat niet in verband met executie in Molenbeek

© Belga
16/01/2022

De arrestatie van een gezochte man donderdagnamiddag in Spanje heeft niets te maken met de executie van een man op straat in de buurt van het Weststation in Sint-Jans-Molenbeek in 2016. Dat heeft Sarah Durant, woordvoerster van het Brusselse parket, zondag gezegd.

Volgens Spaanse media werd in L'Eliana, een gemeente in de provincie Valencia, de 50-jarige Nikolaos D. ingerekend, een Belg van Albanese of Griekse origine. De politie zou hem hebben opgepakt op basis van een door België uitgevaardigd Europees aanhoudingsbevel. Hij werd overgebracht naar Madrid.

Het Brusselse parket ontkent zondag dat de arrestatie verband houdt met een executie in Molenbeek in 2016, zoals Spaanse media schreven.

Toen openden twee mannen op een scooter het vuur op een persoon die in een auto aan een verkeerslicht stond. De twee daders vluchtten vervolgens weg maar hadden na de feiten een ongeluk met hun scooter in Anderlecht. Ze probeerden vervolgens nog een carjacking te plegen, alvorens in te stappen in een ander voertuig van medeplichtigen. Het slachtoffer was gedomicilieerd in Charleroi en gekend bij het gerecht voor drugsfeiten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni