Bendeleden Fioul Gang vrijgelaten door coronamaatregelen

© YouTube
| Azeddine A.O.
Updated: 07-04-2020 - 11:36

De meeste jongeren uit Sint-Gillis en Vorst die ervan verdacht worden in november een zestienjarig meisje opgesloten te hebben in een kelder en haar verplicht zouden hebben tot seks met verschillende mannen, zijn onder voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft te maken met de coronamaatregelen. Enkel de 23-jarige Youness Z., de leider van de zogenoemde Fioul Gang, zit nog in de cel.

Dat schrijft de krant La Capitale maandag op basis van juridische bronnen en wordt dinsdag door de advocaat van een verdachte bevestigd.

De Brusselse bende betaalde in november 2.000 euro en wat drugs voor een minderjarig Frans meisje, om haar daarna seksueel te laten misbruiken in een kelder in Ukkel en in Brusselse hotelkamers. De bende sloot de zestienjarige op en maakte een profiel van haar aan op een prostitutiesite.

Acht verdachten vrij

De politie kwam het meisje op het spoor en slaagde erin haar te bevrijden. In de zaak zouden ook nog twee andere Franse minder­jarige slachtoffers zijn. Negen verdachten, allen tussen 20 en 25 jaar uit de gemeenten Vorst en Sint-Gillis, werden in januari aangehouden. Ze worden verdacht van mensenhandel en prostitutie met minderjarigen.

De negen verdachten zouden bij de politie gekend staan voor meer dan 200 feiten. Een onderzoeksrechter beval dan ook hun aanhouding, maar sinds een drietal weken zijn acht bendeleden alweer op vrije voeten. "Voor de zaak in beroep kon worden behandeld, heeft de onderzoeksrechter alle verdachten, op één na, vrijgelaten", zegt advocaat Avagian Ofelia.

Vrij door coronamaatregelen

De vrijlating was mogelijk, omdat zoveel mogelijk gedetineerden uit de gevangenis moeten blijven in het kader van de coronamaatregelen. "De verdachten zaten in voorlopige hechtenis en genieten nog steeds van het vermoeden van onschuld", aldus meester Ofelia.

De bendeleden, onder wie de rappers 'Le You' en 'Aze2dine', zouden ontkennen dat het Franse meisje verplicht werd tot seksuele handelingen. De minderjarige, die na een ruzie met familie naar Brussel vluchtte, zou uit vrije wil bij de Fioul Gang vertoeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?