Brandstichter tijdens Good Move-protest voor de rechter

© Kevin Van den Panhuyzen
| De persoon die een werfvoertuig in brand heeft gestoken, moet zich verantwoorden bij de rechter.

Een van de relschoppers die dinsdag aanwezig was op het protest tegen Good Move zal zich op 2 december moeten verantwoorden voor de rechtbank. Het gaat om een man die een werfvoertuig in brand zou hebben gestoken. Bij de actie werden uiteindelijk drie personen bestuurlijk opgepakt en zes gerechtelijke arrestaties verricht.

Het gaat om mensen die betrokken waren bij de protesten tegen het circulatieplan van Schaarbeek. De protesten liepen vooral dinsdag uit de hand toen een groep actievoerders zich rond 20.00 uur had afgescheiden van de betoging op het Colignonplein.

Ze trokken terug naar het Paviljoenplein en werden onderweg vergezeld door een groep andere personen. Een kleine kraan die nog op het Paviljoenplein aanwezig was in het kader van de herinrichtingswerkzaamheden, werd in brand gestoken, wat een snelle interventie van de brandweer vergde. Een brandweerman raakte gewond toen iemand een projectiel gooide.

De minderjarige en twee meerderjarigen die werden opgepakt, zijn vrijgelaten na hun verhoor. De derde meerderjarige - degene die verdacht wordt van brandstichting - zal op 2 december voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?