Brussels hof van beroep houdt zittingen in assisenzaal

© PhotoNews

Het Brusselse hof van beroep heeft zijn zittingen in strafzaken voorlopig beperkt tot twee kamers, een Nederlandstalige en een Franstalige, die allebei zowel strafdossiers ten gronde behandelen in openbare terechtzitting als dossiers van de kamer van inbeschuldigingstelling achter gesloten deuren. De zittingen van die beide kamers vinden plaats in de zittingszaal van het assisenhof omdat daar de maatregelen van social distancing kunnen gerespecteerd worden.

De Nederlandstalige kamer zetelt op maandag- en donderdagvoormiddag, de Franstalige kamer op dinsdagvoormiddag, woensdagnamiddag en vrijdagvoormiddag. Beide kamers behandelen wel enkel nog dossiers met gedetineerden en dringende dossiers.

Magistraten en advocaten wordt gevraagd hun spreektijd zoveel als mogelijk te beperken, weliswaar met respect voor de rechten van verdediging en de openbaarheid van de debatten. Alle niet-dringende dossiers worden ambtshalve uitgesteld. Het parket-generaal zal in die dossiers nieuwe dagvaardingen uitsturen zodra de situatie dat toelaat.

De zaken die voor 18 maart in beraad genomen waren, zullen pas na 30 april uitgesproken worden, tenzij het om dringende dossiers gaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?