Cafébazen eisen extra schadevergoeding van Brussels Gewest

© PhotoNews

De Federatie van Cafés van België (Fedcaf Belgium) en elf Brusselse cafébazen hebben vrijdag voor de burgerlijke rechtbank een bijkomende schadevergoeding gevraagd van het Brussels Gewest. Ze zijn naar eigen zeggen gediscrimineerd ten opzichte van hun Vlaamse collega's als het op de premies aankomt.

In Vlaanderen werd immers voorzien in de toekenning van eenzelfde forfait als in Wallonië en Brussel (4.000 euro per maand), maar dat werd verhoogd met een dagelijkse premie van 160 euro, rekening houdend met de duurtijd van de sluiting.

Advocaten Denis Philippe en Mathieu Clément de Cléty argumenteerden dat het Brusselse Gewest een fout heeft gemaakt door voor alle sectoren eenzelfde bedrag toe te kennen.

Het gewest had volgens hen moeten rekening houden met het feit dat sommige zaken langer moesten dichtblijven dan andere. "De cafés en restaurants waren de eerste die moesten sluiten en de laatste die mochten heropenen", aldus meester Clément de Cléty.

Volgens de advocaten is de financiële hulp die het Brusselse Gewest toegekend heeft, dus niet aangepast. Ze eisen bijkomende schadevergoeding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?