Carl De Moncharline uit zijn functie gezet als uitbater L'Imperial

ADD
© BRUZZ
01/04/2022

Carl De Moncharline, een grote naam in het Brusselse nachtleven, is door verschillende jonge klanten beschuldigd van seksueel misbruik. Vandaag baat hij bar L’Imperial uit, maar ook daar zal hij zijn activiteiten moeten staken. De Moncharline ontkent alles.

"Met ontzetting hebben wij kennis genomen van de beschuldigingen van verkrachting en seksueel geweld aan het adres van de heer Carl De Moncharline," laat de raad van bestuur van het café in de Regentschapstraat weten in een persbericht. "Dat zijn beschuldigingen waarvan we nooit eerder op de hoogte waren."

"Tijdens de algemene vergadering werd besloten dat de heer Carl De Moncharline, die verantwoordelijk is voor de promotie en het beheer van de bar L'Impérial, verzocht wordt zijn activiteiten binnen de Impérial stop te zetten, in afwachting van de resultaten van het onderzoek."

In het persbericht benadrukken de leden van de raad van bestuur "niet op de hoogte te zijn van de feiten waarvan hij wordt beschuldigd."

"Wij betreuren het dat wij de gevolgen van deze trieste affaire moeten dragen, maar wij hebben vertrouwen in de Belgische justitie die in deze zaak duidelijkheid zal brengen."

De Moncharline werkt al dertig jaar in het Brusselse nachtleven. De beschuldigingen kwamen naar buiten via een onderzoek van RTBF naar date rape drugs. Meerdere getuigenissen noemden De Moncharline, die eigenaar was van Wood, een technoclub in Ter Kamerenbos die in 2016 gesloten werd wegens geluidsoverlast. De getuigen vertellen dat ze daar werden gedrogeerd en vervolgens aangerand of verkracht.

De Moncharline ontkent de beschuldigingen. Hij liet via Facebook weten dat hij een klacht wegens laster heeft ingediend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , carl de moncharline

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni