Celstraffen voor leden stadsbende Négatif Clan

De Négatif Clan is een zware stadsbende uit de Brusselse Ijzerwijk.

De correctionele rechtbank van Brussel heeft straffen van zes maanden met uitstel tot achttien maanden uitgesproken tegen elf personen. Sommigen van hen waren lid van de stadsbende Négatif Clan. Ze werden schuldig verklaard aan verschillende misdrijven, onder meer vechtpartijen en diefstallen in 2016.

Onder de veroordeelden is Yannick Mbombo Muteketa, die al een goed jaar geleden door het assisenhof werd veroordeeld tot 15 jaar cel voor poging tot diefstal met doodslag tot gevolg.

Op 27 september 2014 schoot hij op de bediende in een nachtwinkel op de Haachtsesteenweg in Haren. Het slachtoffer, de Indiër Lakhveer S., kwam daarbij om het leven.

Feiten uit 2016

Nu werden de verdachten vervolgd omdat ze deel uitmaken van een misdaadbende, voor diefstal van een gsm met geweld op de Brusselse Kunstberg in augustus 2016, een vechtpartij in dezelfde omgeving enkele dagen later, en nog een geval van geweldpleging in Vilvoorde in april 2016.

Een aantal leden van de bende Négatif Clan werd door dezelfde rechtbank in datzelfde jaar al eens veroordeeld voor zedenfeiten, geweldpleging met opsluiting, afpersing en drugshandel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?