| De politie zoekt nog steeds naar de dader van de vier mesaanvallen op fietsers en steppers, hier op videobeelden vastgelegd

Dader die vier mensen op fiets en step neerstak nog altijd niet gevat

Sara De Sloover
© BRUZZ
06/12/2022

De man die vorige maandag in een tijdsspanne van twee uur vier fietsers en steppers met een mes aanviel, is nog altijd niet gevat. De feiten gebeurden allemaal nabij campus Coovi, Anderlecht, op drie verschillende locaties.

Consternatie vorige maandagavond: op drie plekken in de stad vonden gelijktijdig steekpartijen plaats. Bij twee ervan viel telkens één dode.

Bij de derde, aan de Veeweidekaai in Anderlecht, raakten rond 18 uur twee mannen van 28 en 62 zwaargewond. Ze werden beiden in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels zijn ze buiten levensgevaar. Op de avond van de feiten hield de politie een klopjacht op de dader, maar kon die niet meer vinden.

Vrijdag echter stuurde de federale politie een opsporingsbericht met nieuwe informatie uit. De verdachte had diezelfde avond blijkbaar nóg twee andere mensen met een mes aangevallen.

Dat brengt het totaal op vier slachtoffers, allemaal tussen 17.30 en 19.30 uur. Een van de extra slachtoffers werd neergestoken in de Zuunstraat in Anderlecht, het vierde slachtoffer werd aangevallen langs de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw.

Bovendien leek de man het op een erg specifieke groep voorbijgangers te hebben gemunt: alle vier de slachtoffers verplaatsten zich per fiets of per step. (Lees verder onder de kaart)

De federale gerechtelijke politie, die het onderzoek naar de serie mesaanvallen voert, verspreidde vrijdagavond al een opsporingsbericht om de verdachte te vinden, maar is een week na de feiten nog altijd op zoek naar getuigen.

Blauwe joggingbroek met witte lijnen

De verdachte is wellicht tussen de 30 en 35 jaar oud en 1,70 à 1,80 meter lang, heeft een getinte huid en kort donker haar. "Hij was in het bezit van één of twee keukenmessen”, klinkt het in het opsporingsbericht. "Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe joggingbroek met witte lijnen aan de zijkanten en een donkere jas met kap.”

De politie verwijst deze week door naar het Brussels parket voor een stand van zaken. Maar het parket wil, gezien het onderzoek loopt, "geen informatie meedelen over de plaats of volgorde van de feiten of over de slachtoffers."

De exacte locatie van elke aanval, en of op die plek precies een stepper of fietser werd aangevallen, blijft dus onduidelijk.

Herkent u deze persoon of hebt u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de onderzoekers via opsporingen@police.belgium.eu. U kan ook getuigen via het gratis nummer 0800 30 300.
U kan het bericht nalezen op www.politie.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni