Dakloze vrijgesproken na overdosis vriendin

© PhotoNews
| De stellingen van het Justitiepaleis staan er al dertig jaar en moeten nog standhouden tot 2032.

Een 34-jarige dakloze is door het hof van Beroep in Brussel vrijgesproken van onvrijwillige doodslag. Hij werd in eerste aanleg verantwoordelijk geacht voor de dood van zijn vriendin, die aan een overdosis overleed, en kreeg vier jaar cel. In beroep haalde de man zijn gram.

In juli 2016 werd bij het Anneessensplein het levenloze lichaam van een 23-jarige vrouw gevonden onder een stuk karton. Ze was overleden aan een cocktail van cocaïne, methadone en andere medicijnen. Haar vriend, die samen met haar de drugs nam en ook dakloos is, vroeg een andere dakloze de hulpdiensten te bellen en nam nadien de benen.

Elf maanden later werd haar vriend opgepakt. Het parket vervolgde hem voor het niet bijstaan van mensen in nood en het toedienen van drugs. De rechtbank veroordeelde hem in maart tot vier jaar cel voor onvrijwillige doodslag, maar in beroep werd hij vrijgesproken.

"Mijn cliënt heeft toegegeven dat hij ter plekke moest blijven om haar te helpen. Hij heeft erg veel spijt," zei zijn raadsman. Omdat de man het overlijden zelf vaststelde toen hij wakker werd, kon hij evenwel niets meer doen om het overlijden te verhelpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?