| Simulatiebeeld van het project Crystal City.

Dan toch geen politiekantoor op Anspachlaan

VT
© BRUZZ
17/04/2019
Updated: 17/04/2019 17.47u

Er komt dan toch geen politieantenne op de Anspachlaan. Dat vernam BRUZZ en wordt bevestigd door Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

In 2017 kondigde het stadsbestuur aan dat er een antenne zou openen in het gebouw waar op dat moment de restaurantketen Chi-Chi’s gevestigd was. Het commissariaat aan de Kolenmarkt sluit immers op termijn de deuren en de lokale politie verhuist naar een spiksplinternieuw hoofdkwartier in het De Lignegebouw.

De nieuwe antenne paste ook in de Brusselse politiehervorming die in 2014 werd aangekondigd. De bedoeling was om werk te maken van een nabijheidspolitie en ervoor zorgen dat de politie permanent aanwezig én zichtbaar zou zijn in het centrum.

"Ik wil vooral meer blauw op straat, niet in de kantoren"

Burgemeester Philippe Close (PS)

Maar de plannen voor de antenne op de voetgangerszone zijn dus geschrapt. Dat bevestigt burgemeester Philippe Close (PS) op de voorstelling van de begroting voor de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene.

"Ik wil vooral meer blauw op straat, niet in de kantoren," verklaart hij. "We moeten kijken wat de meest efficiënte manier is om de veiligheid in het centrum te garanderen, en dat is volgens mij niet door een nieuwe antenne te openen. Het is niet het juiste antwoord op het probleem van onveiligheid." (Lees verder onder de video)

De burgemeester wil dus wel meer blauw op straat, en heeft daarvoor extra middelen uitgetrokken. "Dit jaar werven we 200 nieuwe mensen aan, dat is al een heel goed begin om het personeelstekort weg te werken," klinkt het.

In totaal wordt er zo'n 230 miljoen euro vrijgemaakt. Daarmee zal de zone, naast extra aanwervingen, inzetten op digitalisering en de uitbreiding van de nabijheidspolitie door middel van buurtregisseurs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Justitie , Politie Brussel-hoofdstad/Elsene , Philippe Close , politieantenne

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni