Dodelijk slachtoffer ongeval Buitenring eerder opgepakt voor dronkenschap

Updated: 08-08-2019 - 16:44

Dodelijk ongeval buitenring

De voetganger die afgelopen nacht dodelijk werd aangereden op de Brusselse buitenring, is een man van 43 jaar oud. Hij was eerder op de avond opgepakt voor openbare dronkenschap en naar het ziekenhuis overgebracht. Nadat hij daar weg ging, liep hij de autosnelweg op.

"De man was ‘s nachts rond 3.30 uur opgepakt door de politie van Brussel-Zuid voor openbare dronkenschap," zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. "Hij lag licht gewond op de openbare weg, op het kruispunt van de Lenniksebaan. Hij werd overgebracht naar het Erasmusziekenhuis voor verzorging. Hij heeft op een bepaald moment het ziekenhuis verlaten en zou volgens de eerste vaststellingen de autosnelweg zijn opgelopen."

Of de man van zijn vrijheid was beroofd en daarna ontsnapte uit het ziekenhuis, is nog niet duidelijk. Het is ook nog niet duidelijk hoelang de man in het ziekenhuis is gebleven en of hij daar verzorging heeft gekregen. "Rond 5.30 uur werd de politie verwittigd van het ongeval op de buitenring. De bestuurder van de wagen was lichtgewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De voetganger is ter plaatse overleden en bleek dezelfde persoon te zijn die eerder al werd overgebracht naar het ziekenhuis."

Nog volgens het parket is het dezelfde wagen die de voetganger aanreed, die de signalisatieborden aanreed.

Traject slachtoffer

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend om te verduidelijken in welke omstandigheden de voetganger is overleden. Verschillende onderzoeksdaden zijn lopend, zoals het verhoor van getuigen, onder andere om het traject van het slachtoffer te verduidelijken en zijn staat van dronkenschap. Er werd eveneens een wetsdokter aangesteld door het parket.

De Ring werd opnieuw geopend om 9.45 uur en het onderzoek is lopende om de precieze omstandigheden van het ongeval te verduidelijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?