Drie relschoppers na betoging Ibrahima dragen enkelband

13 januari 2021: manifestatie na de dood van de 23-jarige Ibrahima na zijn arrestatie door de politie 13 januari 2021: manifestatie na de dood van de 23-jarige Ibrahima na zijn arrestatie door de politie
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| 13 januari 2021: manifestatie wegens de dood van de 23-jarige Ibrahima na zijn arrestatie door de politie loopt uit de hand.
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| 13 januari 2021: manifestatie wegens de dood van de 23-jarige Ibrahima na zijn arrestatie door de politie loopt uit de hand.

Drie van de relschoppers die in januari betrokken waren bij de ongeregeldheden in Schaarbeek en Sint-Joost na de betoging voor Ibrahima B. zijn onder elektronisch toezicht geplaatst. Het onderzoek loopt voort. Er is bijvoorbeeld nog steeds geen verdachte opgepakte van de bekogeling van het konvooi van koning Filip op het Liedtsplein.

Dat schrijft de krant La Dernière Heure donderdag.

Vorige week voerde de politie verschillende huiszoekingen uit om de relschoppers van die bewuste 13 januari te vatten. Daarbij werden 14 verdachten opgepakt, van wie de helft minderjarig. Vier van hen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst wegens mishandeling en brandstichting in een bewoond gebouw.

Het gaat om twintigers die betrokken zijn bij de brand die is gesticht in de wijkantenne van de politie op het Liedtsplein. Het viertal verscheen voor de raadkamer van Brussel, die het aanhoudingsbevel voor drie van hen bevestigde. Zij mogen na vijf dagen de gevangenis verlaten en mogen nadien onder elektronisch toezicht opnieuw naar huis.

Geen van de vier aangehouden verdachten zou betrokken zijn bij de bekogeling van het voertuig van koning Filip, die toevallig passeerde aan het Liedtsplein toen de rellen volop bezig waren. Het konvooi werd door minstens één projectiel geraakt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?