Politieagent schoot met rubberen kogels tijdens rellen Brabantwijk

© BRUZZ
15/01/2021

Uit beelden die op sociale media de ronde doen, blijkt dat een politieagent bij de rellen na de manifestatie voor Ibrahima B. van dichtbij rubberen kogels heeft afgevuurd op een vluchtende amokmaker.

De betoging na het overlijden van Ibrahima ontaardde woensdag in rellen. Amokmakers lieten een spoor van vernieling na in de buurt van het Noordstation. Tot laat in de avond werd in de Schaarbeekse Brabantwijk nog een kat-en-muisspelletje gespeeld met de politie. Meer dan 100 personen werden opgepakt.

Tijdens die klopjacht vuurde minstens één agent rubberen kogels af naar een wegvluchtende relschopper. Daarvan circuleren beelden op sociale media. De aanleiding voor het salvo is niet bekend, maar de woordvoerder van de politiezone Brussel-Noord bevestigt aan De Morgen wel dat de video authentiek is. "Ons bijstandsteam maakte inderdaad gebruik van rubberen kogels", klinkt het.

Vermoedelijk behoort het gebruikte wapen tot de minder dodelijke categorie, die ook in december 2018 al eens gespot werd toen de politie van de zone Brussel-Hoofdstad af te rekenen had met een vurige betoging van de Gele Hesjes. Wapens met rubberen kogels worden eerder uitzonderlijk ingezet.

Het discussieforum onder dit artikel werd afgesloten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie