Een jaar voorwaardelijk voor oproepen tot moord Lelièvre

© photonews

De man die via sociale netwerken om Michel Lelièvre aan te vallen, werd vrijdag voor de Brusselse strafrechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een gedeeltelijk voorwaardelijke boete van 16.000 euro.

De 32-jarige verdachte, S.V., werd vervolgd omdat hij op sociale netwerken had aangezet tot het aanvallen van Michel Lelièvre. Hij werd schuldig bevonden aan provocatie tot het plegen van misdaden of misdrijven, bedreigingen en pesterijen.

De man was op 24 februari gearresteerd in het kader van een gerechtelijk onderzoek dat op 26 december was ingesteld naar oproepen via sociale netwerken om Michel Lelièvre, de voormalige medeplichtige van Marc Dutroux, op te sporen, die kort daarvoor was vrijgelaten.

De verdachte had een Facebook-groep opgericht met de naam 'Tracking Michel Lelièvre in Brussel', waar 150 mensen zich bij hadden aangesloten. De voormalige soldaat die verwarmingsmonteur werd, zei dat hij een mengeling van woede, woede en frustratie voelde toen Dutroux's voormalige medeplichtige werd vrijgelaten. Hij zei dat hij deze groep had opgericht om "Michel Lelièvre niet gerust te laten".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?