Eurostadion: Stad Brussel daagt bouwheer Ghelamco voor de rechter

© Belga
21/03/2019

De stad Brussel stapt naar de rechter om haar overeenkomst over de erfpacht van de grond op Parking C te laten verbreken. Dat schrijven L'Echo en De Tijd en wordt door het kabinet van burgemeester Philippe Close (PS) bevestigd. De stad Brussel klaagt aan dat Ghelamco zijn verantwoordelijkheden niet is nagekomen.

De procedure moet aantonen dat de wet zegt dat de voorwaarden nooit zijn nagekomen. Het gaat dan over het vinden van een residerende club, het behalen van een bouwvergunning en het behalen van Euro 2020. De stad is van mening dat dit hieraan niet voldaan is", verduidelijkt Wafaa Hammich, woordvoerster van burgemeester Close.

Het lukte Ghelamco niet om de nodige bouwvergunningen te verkrijgen bij de Vlaamse regering (Parking C ligt op Vlaamse grond). Het project sloot namelijk onvoldoende aan bij het opgelegde ruimtelijke plan.

De erfpachtovereenkomst, waarbij bouwheer Ghelamco praktisch eigenaar werd van de grond, werd afgesloten onder de vorige paarse meerderheid van PS en MR. De nieuwe progressieve meerderheid PS, Ecolo-Groen, Change.Brussels en Défi willen deze nu laten verbreken en willen meestappen in het renovatieproject van het Koning Boudewijnstadion dat dinsdag bekendgemaakt werd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond en Golazo, dat de Memorial Van Damme organiseert.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Justitie , Stedenbouw , Eurostadion , nationaal stadion , erfpachtcontract

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni