Gewezen Ecolo-gemeenteraadslid schuldig aan overval

Kenyan Aydogan, gewezen gemeenteraadslid van Ecolo in Sint-Joost-ten-Node, is donderdag door de correctionele rechtbank van Brussel schuldig bevonden aan een overval. Dat bericht de Brusselse krant La Capitale. Een maand na zijn inverdenkingstelling nam hij ontslag als gemeenteraadslid.

Op 10 februari omstreeks 22.30 uur werd een gokkantoor van Ladbrokes overvallen. Het ex-gemeenteraadslid werd ervan verdacht de plaats te hebben verkend en zijn twee kompanen te hebben getipt dat de kust veilig was.

De rechtbank kende Kenan Aydogan probatie-opschorting toe. Hij krijgt onder meer een casinoverbod en mag geen gokkantoren meer bezoeken. De twee andere overvallers kregen een autonome probatiestraf van twee jaar en 40 maanden effectieve gevangenisstraf. De laatste verkeerde in wettelijke recidive.

De twee mannen hadden Aydogan aangeduid als de aanstichter van de feiten. Ecolo had op 26 maart het ontslag van de verkozene van Sint-Joost bekendgemaakt. De dertiger verklaarde om "persoonlijke redenen" een punt te zetten achter zijn politieke loopbaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?