Ecolo eist dat Evers schepen Chahid niet cumuleert met parlementair mandaat

© Kevin Van den Panhuyzen
| Ridouane Chahid (PS) in het Brussels Parlement

Ridouane Chahid (PS) raakte op 26 mei verkozen in het Brussels Parlement en combineert zijn mandaat met zijn schepenambt in Evere. In de gemeenteraad eist Ecolo dat hij een keuze maakt en niet cumuleert.

De gemeenteraad van Evere keurde vorig jaar een motie van goed bestuur goed. Tijdens de gemeenteraad van 27 juni zal oppositiepartij Ecolo de eerste schepen in Evere Ridouane Chahid (PS) vragen om die motie te respecteren en niet te cumuleren, schrijft La Capitale.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar is Chahid eerste schepen en op 26 mei raakte hij verkozen in het Brussels Parlement. Binnen zijn partij geldt een cumulverbod voor politici uit gemeenten met meer dan 50.000 inwoners.

'Volgens de regels'

Evere telt ruim 40.000 inwoners. "In het Brussels Parlement had ik voor een ordonnantie over decumul gestemd, maar die ordonnantie werd uiteindelijk niet goedgekeurd, dus volg ik de regels van mijn partij", reageert Chahid.

"Zodra de Brusselse regering het statuut van lokale mandatarissen opwaardeert, houd ik op met cumuleren", vervolgt Chahid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?