| Justitiepaleis (archiefbeeld).

Influencer die baby zou hebben gedood, moet voor assisenhof terechtstaan

© Belga
07/12/2022

Soraya S., een influencer die tot drie jaar cel werd veroordeeld omdat ze tientallen mensen had opgelicht, moet voor het Brusselse hof van assisen terechtstaan voor moord op haar eigen, twee maanden oude baby. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling beslist, zo meldt de advocate van de vrouw.

De feiten dateren van februari 2019. De toen 25-jarige Soraya S. verbleef toen met haar twee maanden oude baby en haar drie jaar oude dochter in het Hotel De France in Sint-Gillis, vlakbij het treinstation Brussel Zuid. In de nacht van 18 op 19 februari 2019 dook de vrouw plots op aan de receptie en vroeg om de hulpdiensten te bellen omdat er iets mis was met haar jongste dochtertje. Bij aankomst stelden de hulpdiensten vast dat het kindje niet meer ademde. De baby werd overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar enkele dagen later.

Het parket opende daarop een onderzoek en liet de moeder verhoren. S. verklaarde dat ze haar kinderen even alleen had gelaten om te douchen en dat de baby niet meer ademde toen ze uit de badkamer kwam. Volgens de vrouw zou het zusje per ongeluk op de baby zijn gaan liggen, waarna die stikte. Een autopsie bracht echter een schedelbreuk aan het licht.

Eenmaal het onderzoek was afgerond, besloot het Brusselse parket Soraya S. te vervolgen voor moord. De raadkamer verwees het dossier door naar het parket-generaal, en dinsdag heeft de kamer van inbeschuldigingstelling de vrouw doorverwezen naar het hof van assisen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , influencer , babymoord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni