| Archiefbeeld.

Jaar cel met uitstel geëist in Frankrijk voor Brusselse CEO Take Eat Easy

© Belga
13/10/2023

Het openbaar ministerie heeft voor de correctionele rechtbank van Parijs een celstraf van 12 maanden met uitstel en 30.000 euro boete geëist tegen Adrien Roose, de ex-topman van de Belgische maaltijdbezorger Take Eat Easy. Roose wordt vervolgd voor zwartwerk en het inzetten van sans-papiers.

Take Eat Easy, in 2012 in ons land opgericht, had zich uitgebouwd tot een bedrijf met 350.000 klanten dat actief was in 20 grote Europese steden zoals Brussel, Parijs, Bordeaux, Rennes, Lyon, Lille, Toulouse, Madrid, Berlijn, Strasbourg en Londen. Er werkten 142 mensen, van wie 42 in Frankrijk, en ook ongeveer 3.000 koeriers werden ingezet voor de leveringen.

In 2015 had de start-up nog 16 miljoen euro opgehaald, maar in juli 2016 kondigde het bedrijf aan dat het onder curatele werd gesteld en er niet in slaagde een derde fondsenwerving af te sluiten. In augustus van datzelfde jaar werd het gerechtelijk geliquideerd. In 2018 dienden een honderdtal voormalige fietskoeriers klacht in in Parijs voor zwart- en illegaal werk.

Het faillissement hield de voormalige CEO niet tegen om verder te ondernemen. Roose richtte samen met Tanguy Goreti en Karim Slaoui het e-fietsenmerk Cowboy op.

Het vonnis van de rechtbank wordt verwacht op 30 november.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni