Jongere verantwoordelijk voor dood Priscilla Sergeant staat terecht voor vechtpartij

Justitiepaleis Poelaertplein rechtbank justitie rechtspraak Justitiepaleis Poelaertplein rechtbank justitie rechtspraak
© PhotoNews
| Het parket eiste 15 maanden cel tegen A. en 1 jaar cel tegen E. maar de advocaten van beide broers vroegen de vrijspraak
© PhotoNews
| Het parket eiste 15 maanden cel tegen A. en 1 jaar cel tegen E. maar de advocaten van beide broers vroegen de vrijspraak

A., een van de minderjarigen die betrokken was bij de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant in 2012, heeft zich maandag opnieuw moeten verantwoorden voor de Brusselse correctionele rechtbank, ditmaal voor een vechtpartij. Het parket Halle-Vilvoorde eiste een celstraf van 15 maanden, maar volgens de jongeman ging het om wettige verdediging.

De feiten speelden zich af in mei 2020, na een familiebijeenkomst in de woning van E., een oudere broer van A. Die had zijn Tsjechische schoonzoon naar huis gebracht, maar zou korte tijd later samen met A. het appartement van zijn schoonzoon en stiefdochter zijn binnengevallen. Daarbij zou de stiefdochter een duw gekregen hebben en zou de schoonzoon verschillende klappen hebben moeten incasseren. Eén van beide broers zou ook een keukenmes naar de man gegooid hebben.

Het parket eiste 15 maanden cel tegen A. en 1 jaar cel tegen E. maar de advocaten van beide broers vroegen de vrijspraak. "Dit onderzoek is slecht gevoerd," klonk het.

"De schoonzoon is ondervraagd, terwijl zijn eigen partner, die ook slachtoffer zou zijn, heeft moeten tolken. Dat kan niet. Bovendien zijn de broers die flat niet binnengestormd, ze hebben aangebeld en de stiefdochter heeft ze binnengelaten. Ze kwamen poolshoogte nemen, omdat de schoonzoon dronken was en dan durft hij al eens gewelddadig zijn tegen zijn vrouw en kinderen. Het is ook de schoonzoon die op de broers afkwam om hen te slaan en met dat mes heeft gegooid. Zij hebben zich alleen verdedigd. De politie heeft dat mes nooit kunnen controleren op vingersporen van de broers, omdat de stiefdochter het heeft weggegooid."

Het vonnis valt op 28 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?