Justitiepaleis krijgt boete voor ontbreken van milieuvergunnig

© PhotoNews
| Arbeiders op een bouwwerf met de koepel van het Justitiepaleis op de achtergrond.

Het justitiepaleis heeft al drie jaar geen milieuvergunning meer. Volgens de minister van Leefmilieu Maron (Ecolo) werd de Regie der Gebouwen gesanctioneerd met een boete, maar die blijkt vooralsnog onbetaald.

De Brusselse volksvertegenwoordiger Geoffroy Coomans (MR) interpelleerde de minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) over de toestand van het bouwvallige justitiepaleis. Deze zou al drie jaar niet meer over een milieuvergunning beschikken.

"Het is schrijnend te moeten vernemen dat het justitiepaleis sinds 2017 niet meer over de nodige vergunninen beschikt," sneerde de liberaal naar Maron. Geen enkele aanvraag voor een nieuwe milieuvergunning is sindsdien ingediend. "Twee herinneringen van Leefmilieu Brussel zijn gestuurd geweest, maar die bleven telkens onbeantwoord door de uitbaters, zijnde de Regie der Gebouwen, het FOD Justitie, alsook de federale politie."

Een boete werd dus uitgeschreven door de minister ten aanzien van de uitbaters, maar die blijkt nog steeds onbetaald. De zaak wordt nu doorgegeven aan Brussel Fiscaliteit voor een gedwongen invordering.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?