Zaklampen vervangen kapotte verlichting in Justitiepaleis

© Bart Deawaele
| Het Justitiepaleis.

De problemen met de verouderde technische installaties in het Justitiepaleis worden elke dag erger. Donderdag werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen, nadat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

De zitting van de raadkamer was nog maar net begonnen, toen de verlichting begon te knipperen en uiteindelijk helemaal wegviel. Ten einde raad besloten de aanwezige politieagenten hun zaklamp te gebruiken om de pleidooien voort te kunnen zetten. “De voorzitter heeft dan maar beslist om de zitting te schorsen, in afwachting van een herstelling van de lampen”, aldus een aanwezige advocaat.

Het is lang niet de eerste keer dat de verouderde technische installaties voor problemen zorgen in het statische gerechtsgebouw aan het Poelaertplein. Eerder deze week begaf de laatste lamp van zittingszaal 01.7 het, waardoor de kamer in het duister was gehuld.

Maandag kon de zitting nog worden verhuisd naar een andere zaal, maar dinsdag gingen de rechtszaken noodgedwongen door in de donkere zaal. De correctionele rechtbank had een breedstraler, een lamp die ’s nachts op bouwwerven wordt gebruikt, gevonden en neergepoot zodat de zitting toch kon plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?