Brusselaar photoshopt stellingen weg van het Justitiepaleis

EC, MS
© BRUZZ
06/09/2019

Het Justitiepaleis staat even niet meer in de stellingen. Toch niet als je naar het YouTube-kanaal van BALO surft. De Brusselse vlogger stofte het gebouw op dankzij Photoshop en enkele oude archieffoto’s. “Ik heb er twaalf uur aan gewerkt.”

Een helderblauwe lucht en een even heldere façade: de foto die Laurent Houtman (26) van het Brusselse Justitiepaleis maakte, vroeg twaalf uur montagewerk in Photoshop. Elk stukje stelling werd weggehaald, de details werden terug ingekleurd met behulp van archieffoto's uit de jaren 70.

“Het idee kwam eens op onder vrienden, want plots bedacht ik me dat ik het Justitiepaleis nog nooit zonder stellingen had gezien”, zegt Houtman aan BRUZZ. Wie vandaag jonger dan dertig is, heeft het gebouw inderdaad nog nooit onbedekt gezien. De stellingen staan er sinds de jaren 80 en in 2010 werd zelfs een nieuwe stelling geplaatst om de oude te stutten. Een YouTube-filmpje kan dus helpen om de werkelijke gevel terug voor de geest te halen.

“Ik krijg veel verraste reacties, vooral enthousiast”, vertelt Houtman. “Momenteel staat het enkel op YouTube, maar er is natuurlijk voor een deel een aanklacht tegen die lange werken.”

Volgens de laatste planning zou de stelling pas in 2040 weggehaald worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel-Stad , Stedenbouw , Justitiepaleis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni