Carl De Moncharline was door verschillende jonge klanten beschuldigd van seksueel misbruik.

Klachten tegen 'paus van het nachtleven' De Moncharline geseponeerd

EC
© BRUZZ
25/04/2022

Nachtclubuitbater Carl De Moncharline zal niet worden vervolgd voor seksueel misbruik. Het Brussels parket heeft de verschillende klachten hierover na onderzoek geseponeerd.

Dat bevestigt het parket aan BRUZZ. Het is niet duidelijk welke onderzoeksdaden gesteld zijn. Het parket zei eerder deze maand dat er bewijsmateriaal verzameld zou worden via camerabeelden, biologische sporen en de ondervraging van getuigen. Volgens de advocaat van De Moncharline was er "onvoldoende bewijslast".

De beschuldigingen over seksueel misbruik door Carl De Moncharline kwamen eind maart naar buiten in een RTBF-reportage. De Moncharline's naam werd ook meermaals genoemd op de Instagrampagina Balance Ton Bar. Die bundelt getuigenissen over verkrachtingsdrugs in het uitgaansleven. Het misbruik zou volgens enkele jonge personen hebben plaatsgevonden in de inmiddels gesloten club The Wood in het Ter Kamerenbos. De Moncharline was hiervan de uitbater. Op het moment van de onthullingen was hij uitbater van bar L'Impérial, niet ver van het Poelaertplein.

Laster

De Moncharline, die in werkelijkheid Carl De Rijcke heet, heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Hij diende op zijn beurt een klacht in wegens laster. "Er is nog een onderzoek lopend naar deze klacht voor feiten van laster," bevestigt het Brussels parket.

Begin deze maand, sinds de start van het gerechtelijk onderzoek, was De Moncharline al uit zijn functie gezet als uitbater van L'Impérial. Het is niet duidelijk of hij zijn functie nu weer zal opnemen. De raad van bestuur was nog niet bereikbaar voor commentaar.

De Moncharline was nog niet op de hoogte van zijn buitenvervolgingstelling. "Ik ben opgetogen om het te horen. Ik wist dat de klachten leugens waren," reageert hij kort.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni