| Natacha de Crombrugghe verdween in januari in Peru.

Lichaam Natacha de Crombrugghe wordt zondag uit Peru gerepatrieerd

NL
© BRUZZ
18/11/2022

Het lichaam van Natacha de Crombrugghe, de toeriste die in januari in Peru verdween, wordt zondag naar België overgebracht. Maandag volgt een autopsie. Dat meldt het federaal parket in een persbericht.

De 28-jarige vrouw uit Linkebeek verdween op 24 januari toen ze vanuit een hostel in het dorpje Cabanaconde alleen vertrokken zou zijn voor een trektocht door de Colca Canyon, een diepe uitgestrekte kloof in het zuiden van het land.

Op 21 september werden de overblijfselen van Natacha de Crombrugghe bij toeval ontdekt door vissers aan de oevers van de Rio Colca. DNA-testen bevestigden dat het inderdaad om de Belgische vrouw ging.

Volgens de Peruaanse politie is de jonge vrouw overleden na een ongeval. Haar botbreuken zouden veroorzaakt zijn door de kracht van het kolkende water van de rivier waarin ze viel. Het lichaam werd zo'n drie kilometer meegesleept tot het tussen de rotsen vast kwam te zitten. Ook het parket bevestigt dat er geen aanwijzingen zijn die een crimineel spoor of een tussenkomst van een derde partij bevestigen.

Zondag wordt haar lichaam terug naar België overgebracht. Maandag volgt een autopsie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni