Man die met mes op straat liep in Koekelberg, blijft in de cel

© Bart Dewaele
| De Brusselse raadkamer heeft beslist dat de man die vorige week woensdag in Koekelberg op straat liep en daar met een mes voetgangers bedreigde, nog minstens een maand in de cel blijft.

De man die vorige week woensdag in Koekelberg op straat liep en daar met een mes voetgangers bedreigde, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist, zo meldt het Brusselse parket. De verdachte zou aan passanten gevraagd hebben of ze van Joodse origine waren en zou "Allah Akbar" geroepen hebben. Volgens het Brusselse parket was er weliswaar geen sprake van terroristische motieven.

Verschillende voorbijgangers hadden vorige week woensdag rond 11.00 uur de politie verwittigd omdat de man hen had bedreigd. De politie ging ter plaatse en probeerde de man tegen te houden maar die zette het op een lopen. Hij kon uiteindelijk in de Jean Dubrucqstraat in Sint-Jans-Molenbeek opgepakt worden, al moest de politie hem meermaals aanmanen zijn mes te laten vallen.

De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging tot doodslag en verboden wapendracht met een motief gelinkt aan religieuze of filosofische overwegingen. Over zijn juiste motieven bestaat nog geen duidelijkheid, al wordt niet uitgesloten dat de man psychische of psychologische problemen heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?