Man die politiewapen stal tijdens rellen onder aanhoudingsbevel geplaatst

Beeld genomen tijdens de rellen in Anderlecht.

M.K., de man die op 11 april bij de rellen in Anderlecht een dienstwapen van een agent had gestolen, is vrijdag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. De man had zich donderdag aangegeven bij de politie in Anderlecht, nadat er een kleine maand geleden een opsporingsbericht over hem was verspreid.

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei braken er rellen uit in Anderlecht, nadat een jongeman die op vrijdagavond wegvluchtte van een COVID-patrouille in botsing kwam met een politiewagen en dit niet overleefde. Tijdens de rellen kon een van de amokmakers het dienstwapen van een politieman stelen en loste daarmee enkele schoten, zonder evenwel iemand te raken.

Op 20 april werd voor die man, de 18-jarige M.K., een opsporingsbericht verspreid. De jongeman, die al gekend stond voor drugsfeiten, heeft zich donderdag in gezelschap van zijn advocaat aangegeven bij de politie in Anderlecht. Het wapen dat hij gestolen had, werd op 6 mei al teruggevonden in een glascontainer in de Kuregemwijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?