Mannen betrapt die gekapte bomen wilden stelen in Zoniënwoud

© PhotoNews
| Het Zoniënwoud.

In het Zoniënwoud hebben de boswachters, samen met de politie, twee mannen betrapt die gekapte bomen wilden stelen. “Het gaat in totaal over elf kubieke meter hout, met een waarde van maar liefst 5.500 euro”, vertelt Stéphane Vanwijnsberghe van Leefmilieu Brussel aan BRUZZ.

“Vorige week vrijdag om 15 uur hebben we twee mannen op heterdaad kunnen betrappen, ter ondersteuning van de politie” zegt Vanwijnsberghe. “We hadden al lang een vermoeden dat deze mannen bomen stalen, maar we hadden nooit bewijs. Nu was het de eerste keer dat we ze op heterdaad konden betrappen.”

"Het gaat om twee Nederlandstaligen uit Limburg. Eén van de twee mannen is een houthandelaar, met wie we in het verleden reeds problemen hebben gehad voor het niet naleven van de regels ”, aldus Vanwijnsberghe.

Beuk

De felbegeerde buit was de houtsoort beuk van 'opgerolde' kwaliteit. Vanwijnsberghe: "Dit is de tweede beste houtsoort op de markt. Elke kubieke meter wordt door de staat verkocht voor ongeveer 100 euro. Eenmaal de boom is gekapt en omgevormd tot stam is deze gemakkelijk 500 euro waard."

De politie heeft de twee mannen meteen onderschept. “De zaak is overgedragen aan het Brussels parket. Zo wordt gerechtelijke vervolging mogelijk", voegt Vanwijnsberghe er ten slotte nog aan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?