Hicham Chakir

Molenbeeks gemeenteraadslid Hicham Chakir vrijgelaten onder voorwaarden

© Belga
07/10/2022

Hicham Chakir, gemeenteraadslid in Sint-Jans-Molenbeek voor de PS, is vrijdag door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt zijn advocaat, meester Karim Sedad. Chakir zat sinds 22 september in de gevangenis op verdenking van passieve omkoping.

Over wat het gemeenteraadslid precies ten laste wordt gelegd, geeft meester Sedad geen commentaar. "Ik kan u wel zeggen dat hij steeds aan het onderzoek heeft meegewerkt en dat er de voorbije dagen heel wat onnauwkeurigheden zijn verschenen", klinkt het.

Hicham Chakir werd een tweetal weken geleden opgepakt. Volgens onze informatie gebeurde dit toen de man landde op de luchthaven Brussels Airport, bij zijn aankomst na aan reis naar het buitenland. Maar dat wordt door zijn advocaat tegengesproken.

"Hij was inderdaad in het buitenland op vakantie toen hij in het kader van dit onderzoek werd gecontacteerd door de speurders", zegt meester Sedad. "Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij bereid was mee te werken en na zijn terugkeer in België, heeft hij de speurders laten weten dat hij in het land was, waarna hij van zijn vrijheid werd beroofd. Maar hij is dus voor alle duidelijkheid niet op de luchthaven in de boeien geslagen."

Het gemeenteraadslid werd na zijn verhoor op 22 september door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor feiten van omkoping door een persoon die een openbaar ambt uitoefent. Op 26 september besloot de raadkamer hem onder voorwaarden vrij te laten maar het parket ging tegen die beslissing in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling heeft vrijdag de beslissing van de raadkamer bevestigd.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie