Hicham Chakir, gemeenteraadslid voor PS in Sint-Jans-Molenbeek

| Hicham Chakir, gemeenteraadslid voor PS in Sint-Jans-Molenbeek (archiefbeeld.)

De PS-tuchtcommissie neemt geen beslissing over Hicham Chakir

CD
© BRUZZ
08/11/2022

De tuchtcommissie van PS heeft de zaak gehoord van gemeenteraadslid Hicham Chakir, die verdacht wordt van passieve corruptie. De commissie neemt voorlopig geen beslissing in zijn zaak. Dat schrijft La Capitale.

Hicham Chakir werd na zijn verhoor op 22 september door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor feiten van omkoping door een persoon die een openbaar ambt uitoefent. Op 26 september besloot de raadkamer hem onder voorwaarden vrij te laten maar het parket ging tegen die beslissing in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling heeft op 7 oktober de beslissing van de raadkamer bevestigd, waardoor het gemeenteraadslid werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Het gemeenteraadslid uit Molenbeek werd ook gehoord door de PS--tuchtcommissie. Volgens La Capitale was de commissie van oordeel dat ze niet genoeg elementen had om een ​​beslissing te nemen, maar behoudt ze zich het recht voor om later een beslissing te nemen, afhankelijk van de gerechtelijke ontwikkeling van de zaak. Met andere woorden, de zaak blijft in behandeling afhankelijk van het verloop van de gerechtelijke procedures.

Chakir is dus momenteel nog lid van de PS. Hij werd niet geschorst. Chakir zelf pleitte eerder al onschuldig.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni