Muziekcentrum VOLTA zoekt geld voor twaalf repetitieruimtes

© Yacoba Corral Davalos
| Muziekcentrum VOLTA opende in september zijn deuren in de Studio City Gate in Anderlecht.

Muziekcentrum VOLTA, dat in september zijn intrede nam in een oude textielfabriek in Anderlecht, wil het tekort aan repetitieruimtes in Brussel oplossen. Daarom start de oprichter een crowdfundingsactie.

VOLTA huist in een voormalige textielfabriek in Anderlecht tussen het Zuidstation en de Ring. Op die plek heeft het muziekcentrum 3.000 vierkante meter tot zijn beschikking, maar die zijn voorlopig nog kaal. VOLTA wil de ruimte omtoveren tot professioneel muziekcentrum. Om dat te kunnen doen, mikt oprichter Arne Huysmans op een bedrag van 25.000 euro.

Met dat bedrag kan VOLTA repetitieruimtes bouwen, er deuren in plaatsen en goed isoleren voor een goede akoestiek. “Brussel kampt al jaren met een tekort aan repetitieruimtes en podia. Muzikanten moeten noodgedwongen repeteren in kelders en op zolders. VOLTA wil repetitieruimte en podium bieden aan muzikanten die het cafécircuit zijn ontgroeid maar nog niet in de grote clubs spelen,” zo klinkt het in de Growfundingsoproep.

Mensen die investeren, krijgen daar ook iets voor terug. Een bedrag van tien euro, bijvoorbeeld, is goed voor een drankje op het openingsfeest. Vijftig euro geeft gratis toegang tot vijf concerten en wie vijfhonderd euro investeert, krijgt een levenslang abonnement op de evenementen van het muziekcentrum.

VOLTA verhuisde in september uit Elsene naar de City Gate in Anderlecht. In afwachting van een grondige verbouwing tot woningen en een school geeft eigenaar CityDev op die plek vrij spel aan creatievelingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?