Onbekenden vuren projectiel af naar gevel MIVB-gebouw

© PhotoNews
| MIVB, de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel.
Updated: 15-01-2020 - 14:32

Vanochtend werd de inslag van een projectiel werd ontdekt in de gevel van een gebouw van de MIVB in Anderlecht. Niemand raakte gewond. Mogelijk gaat het om een verdwaalde kogel, maar dat kan de politie nog niet bevestigen.

De politie van Brussel Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) voert een onderzoek nadat vanmorgen de inslag van een projectiel werd ontdekt in de gevel van een gebouw van de MIVB in Anderlecht. “We onderzoeken nu om welk projectiel het gaat”, aldus de woordvoerster van de politie. "Niemand raakte gewond. Wie het projectiel heeft gelanceerd en waarom, is nog onduidelijk.”

De conciërge merkte een kapotte ruit en een kogelinslag in de deurlijst op aan een gebouw aan de stelplaats Klein Eiland in Anderlecht. Het gaat om een raam aan de achterkant, dat zichtbaar is vanop de openbare weg.

Mogelijk gaat het om een verdwaalde kogel van de andere kant van de Industrielaan. "MIVB-medewerkers in het depot hebben verschillende schoten gehoord," zegt An Van hamme van de MIVB. De politie kan dat niet bevestigen. "Het onderzoek loopt nog," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?