Nieuw recordjaar voor MIVB: 434 miljoen ritten in 2019

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

De MIVB heeft opnieuw een recordaantal ritten behaald in 2019. De vervoersmaatschappij noteerde vorig jaar 434 miljoen ritten, 16 miljoen meer dan het jaar voordien.

Het aantal MIVB-ritten is in 2019 met 4 procent gestegen. Vorig jaar heeft de MIVB 434 miljoen ritten gerealiseerd, 16 miljoen meer dan in 2018. Dat meldt VRT NWS. Het jaar daarvoor was het aantal ritten ook al met 16 miljoen gestegen.

In 2009 vervoerde de MIVB nog 290 miljoen mensen. In tien jaar tijd is het aantal ritten met ongeveer de helft gestegen. Daar zijn verschillende redenen voor. "Dat komt ongetwijfeld door onder meer de fileproblematiek en de bewustwording rond het klimaat", zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme.

"Het afgelopen jaar hebben we ook de frequentie tijdens de daluren verhoogd en er worden meer voertuigen ingezet, waaronder hybride bussen", aldus Van hamme nog, die ook de aanhoudende investeringen van de Brusselse regering aanhaalt.

Bijna driekwart van de ritten werd gereden op de tram en de metro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?