Opstootjes tussen jongeren en politie in Molenbeek na achtervolging

© PhotoNews
| Gemotoriseerde politie in Brussel.

Elf jongeren zijn aangehouden na een achtervolging van de politie en een motorijder in Molenbeek. Twee van de aangehouden jongeren zijn ter beschikking gesteld van het parket.

Het was onrustig in de buurt van de Vandenpeereboomstraat en de Menenstraat is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie werd opgeroepen na klachten over nachtlawaai. Toen de politie aankwam, troffen ze onder andere een motorijder aan zonder helm en met een passagier. De politie achtervolgde een motorijder, waarna die crashte. Op de plek van het ongeval, waarbij een jongere lichtgewond geraakte, verzamelden ongeveer twintig jongeren.

Die begonnen met stenen te gooien naar de politie, die versterking moest roepen. "De situatie was snel onder controle," zegt politiewoordvoerder Johan Berckmans. "Het was wel moeilijk op bepaalde momenten. Maar na een uur keerde de rust terug."

Acht jongeren werden administratief aangehouden, drie gerechtelijk. Twee van de aangehouden jongeren zijn ter beschikking gesteld van het parket. Een van de drie gerechtelijk aangehouden jongeren was minderjarig en zal zich moeten verantwoorden bij de jeugdrechter.

Burgemeester Catherine Moureaux (PS) heeft het slachtoffer van het ongeval bezocht. Ze heeft ook een verslag gevraagd over de precieze omstandigheden van het ongeval, want daarover bestaat grote onduidelijkheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?