Parket eist 2 jaar cel voor relschopper 11 november

OPINIE RELLEN BRUZZ ACTUA
© Euro Kassita
| De beklaagde zou betrokken zijn bij de zware rellen in het centrum van Brussel van 11 november

Het Brusselse parket eist 2 jaar cel tegen een student die op 11 november betrokken was bij de rellen in Brussel. De jongeman werd herkend op camerabeelden. Hij staat terecht voor gewapende weerspannigheid in bende, verboden wapenbezit en voor het vernielen van een verkeerslicht.

De jongeman bekent dat hij een verkeerslicht vernielde en twee stenen gooide, maar zijn advocaat gaat niet akkoord met de eis tot schadevergoeding van verschillende gewonde politiemensen.

“Mijn cliënt heeft die stenen naar de sproeiwagen gegooid”, zegt advocaat Joke Callewaert. “Hij wil daarvoor zijn verantwoordelijkheid nemen, maar hij heeft die agenten niet verwond. Het is toch niet de bedoeling dat hij moet opdraaien voor alles?”

Het vonnis valt op 2 februari. Dan velt de rechter ook het vonnis tegen zes andere vermoedelijke relschoppers. Op dezelfde zitting moeten nog eens twee verdachten die werden opgepakt na de rellen zich verantwoorden. Hun uitspraak zal later volgen.

Rellen in Brussel

Op 11 november kwam het aan de Beurs in het centrum van Brussel voor het eerst tot rellen. In de weken daarna waren er opnieuw problemen.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?