Parket over aangevallen homokoppel: 'Mogelijk geëscaleerde burenruzie'

© Mido via Twitter
| “Er is een vooronderzoek geopend bij het parket voor wederrechtelijke slagen en verwondingen”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket (archiefbeeld van Pride Parade).

Het Brusselse parket heeft een vooronderzoek geopend naar het incident waarbij maandagavond een homokoppel werd aangevallen in Schaarbeek. Voorlopig is het nog niet duidelijk of er effectief sprak is van homofoob geweld. "Mogelijk is het niet meer dan een burenruzie," aldus het parket.

De zaak kwam dinsdag aan het licht toen een van de slachtoffers op Facebook een bericht postte over het feit dat hij en zijn vriend waren aangevallen door hun buren. ‘Het was fysiek, het was publiek voor de hele straat, het was beschamend, pijnlijk, frustrerend, en vooral het waren mijn Turkse onderburen. Oudste broer, jongste broer, papa en zelfs mama, die hun zonen aan het opjutten waren om ons nog net een beetje harder te slaan dan de seconde ervoor," schreef hij.

Het koppel trok naar het ziekenhuis voor verzorging en diende nadien klacht in bij de politie.

'Omstandigheden onduidelijk'

“Er is een vooronderzoek geopend bij het parket voor wederrechtelijke slagen en verwondingen”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket.

“De omstandigheden van de vechtpartij zijn nog niet duidelijk. Zo is het nog onduidelijk of het effectief gaat om homofoob geweld of om een burenruzie die escaleerde.

Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?