Parket vermoedt kwaad opzet na ontdekking lichaam in Moeraske Evere

© Heleen Rodiers
| In natuurgebied Het Moeraske werd het lijk aangetroffen.
Updated: 13-08-2018 - 17:55

De man die vorige week vrijdag dood werd aangetroffen in natuurgebied Het Moeraske in Evere, is vermoedelijk met geweld om het leven gebracht, dat meldt het Brusselse parket op basis van het autopsierapport.

Vorige week vrijdag trof een gemeentearbeider een lichaam in verre staat van ontbinding aan onder een hoop bladeren in Evere. Het parket startte een onderzoek, maar kon het lichaam voorlopig nog niet identificeren. Alle pistes lagen op, maar nu lijkt het er op dat het slachtoffer met geweld om het leven werd gebracht.

“Ik kan bevestigen dat er bij de autopsie verwondingen op het lichaam zijn aangetroffen die mogelijk werden toegediend door een derde. De onderzoeksrechter die belast is met de zaak gaat actief verder met het onderzoek om het slachtoffer formeel te kunnen identificeren en de personen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor zijn dood te interpelleren,” zegt Denis Goeman van het Brusselse parket.

Het slachtoffer is dus nog niet geïdentificeerd. "Volgens de eerste vaststellingen van de wetsdokter gaat het om een man die zo’n vijf tot tien dagen eerder stierf," aldus het parket nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?