Parket vordert 8 jaar voor politieman die stiefdochter verminkt zou hebben

© PhotoNews
| Volgens het parket gaat het om opzettelijke slagen met verminking, de advocaat van de biologische vader spreekt zelf van foltering.

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft donderdag een celstraf van 8 jaar gevorderd tegen Jan H. (38), een agent van de anti-agressiebrigade van de politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). De man staat terecht voor kindermishandeling omdat hij zijn stiefdochtertje in een te heet bad gezet zou hebben. Volgens het parket gaat het om opzettelijke slagen met verminking, de advocaat van de vader spreekt zelfs van foltering.

Het toen vijfjarige meisje werd in december 2015 met zware brandwonden opgenomen in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. Het meisje bleek over niet minder dan 60 pct van haar lichaam zwaar verbrand te zijn. Volgens de spoedartsen en de wetsgeneesheer waren er duidelijke aanwijzingen van ernstige mishandeling. Al snel werd duidelijk dat haar stiefvader Jan H. daarvoor vermoedelijk verantwoordelijk was.

H. was immers alleen thuis met het kind geweest toen de feiten plaatsvonden. Volgens het kind had hij haar ook in bad gezet, hoewel zij duidelijk had aangegeven dat het water veel te warm was. "Maar ze moest niet flauw doen, zou H. gezegd hebben", pleitte meester Sven Mary, de advocaat van de vader. "Het zegt veel over zijn houding, net zoals het feit dat hij niet de hulpdiensten belde, dat hij liegt over het feit dat hij de badkranen niet zo goed kende, en dat hij zijn verklaringen herhaaldelijk heeft aangepast."

Ook volgens het parket kan er geen twijfel bestaan over de schuld van H., die tot op vandaag geen schuldinzicht zou tonen."Hij blijft erbij dat het om een ongeval gaat, hoewel alles in het dossier dat tegenspreekt", klonk het. Het parket eiste 8 jaar cel voor de mishandeling, en vroeg een bijkomende celstraf van 1 jaar omdat H. in een openbaar gebouw zijn dienstwapen had gedragen hoewel hij daarvoor geen toestemming had. De verdediging komt volgende week donderdag aan het woord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?