Politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node: hondenbrigade

| De twee agentes behoorden tot de hondenbrigade van politiezone Zuid (archiefbeeld)

Twee politieagentes zone Zuid blijven geschorst voor racisme

EDB
© BRUZZ
06/12/2018

De Raad van State verwierp het verzoek om de schorsing van twee politieagentes van politiezone Zuid teniet te doen. Beide vrouwen werden eind oktober geschorst nadat een filmpje verscheen waarin ze zich tijdens hun ronde racistisch uitlieten.

Volgens La Dernière Heure had Sven Mary, advocaat van de agentes van de hondenbrigade, gevraagd om de schorsing op te heffen. Zijn verzoek werd echter verworpen. Volgens het disciplinair onderzoek dat tegen de agentes van de hondenbrigade loopt, kunnen de uitspraken van de vrouwen immers aanleiding tot vervolging geven.

In meerdere wijken in Anderlecht lieten de vrouwen zich volgens het onderzoek racistisch uit, met uitspraken als “macaques”, “bande de grosses tapettes” en “ça pue ici”.

Volgens de politiezone Zuid werd ervoor gevreesd dat hun gedrag tot incidenten zou leiden, zowel tegenover de vrouwen als tegenover hun collega’s.

De twee agentes zijn geschorst sinds eind oktober. Ze hebben hun dienstwapens, legitimatiekaarten, toegangsbadges en 25 procent van hun salaris moeten inleveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , Justitie , Sven Mary , hondenbrigade , racisme , agente

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni