Sint-Jans-Molenbeek inhuldiging nieuw politiekantoor politiezone West aan kanaal

Agent van Brussel-West geschorst wegens fraudeonderzoek

TDN
© Belga - BRUZZ
05/12/2018

Een lid van het politiekorps van de zone Brussel-West is door zijn korpschef voorlopig geschorst, omdat er een gerechtelijk onderzoek tegen de man loopt. Dat meldt de politiezone woensdag zelf, zonder verdere details te willen geven. Volgens La Dernière Heure zou het onder meer gaan om verduistering van drugs.

"In het kader van een onderzoek naar mogelijke valsheid in geschriften door politieambtenaren van de politiezone Brussel-West, besliste korpschef ad interim Jacques Gorteman gisteren om één betrokkene bij hoogdringendheid te schorsen om toe te laten dat de eerste gerechtelijke onderzoeken in alle sereniteit kunnen plaatsvinden", meldt de politiezone.

"Binnen een termijn van tien dagen buigt het politiecollege zich over het behoud dan wel de stopzetting van deze voorlopige ordemaatregel. De politiezone onthoudt zich verder van elke communicatie over het dossier, teneinde het correct verloop van het onderzoek te garanderen."

Volgens La DH gaat het om Vincent H., het hoofd van het interventieteam voor het openbaar vervoer. Hij zou dinsdag al voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem weliswaar vrijliet onder voorwaarden. Behalve valsheid in geschriften zou het ook gaan om verduistering van drugs. Dezelfde agent kwam eerder al in spraak wegens racisme.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Justitie , Brussel-West

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni