Patrouilles rond Noordstation ook dit weekend nog versterkt

© Polbruno
| Politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node: patrouille aan het Noordstation.

De politiezone Brussel-Noord zal nog zeker tot en met dit weekend de patrouilles in en rond het Noordstation en de haltes van De Lijn versterken. De migranten verzamelen weer in het Maximiliaanpark.

De migranten die in het Maximiliaanpark verzamelen, bevinden zich op het grondgebied van de stad Brussel, maar burgemeester Philippe Close en de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene geven voorlopig geen commentaar over mogelijke acties.

Bij controles van de politie Brussel-Noord werden woensdag nog drie migranten gecontroleerd die zich opnieuw wilden vestigen aan de ondergrondse haltes van De Lijn. "Het ging om twee personen met een bevel om het grondgebied te verlaten en een derde persoon die we naar de Dienst Vreemdelingenzaken hebben verwezen. Die werd daar vrijgelaten zonder een bevel om het grondgebied te verlaten", zegt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politie Brussel-Noord.

Info over opvangplaatsen

Wanneer de politie migranten ziet die zich proberen te installeren rond of onder het station Brussel-Noord vragen ze hen om de plek te verlaten en geven ze hen info over de opvangcentra van Samusocial, het Rode Kruis en het Burgerplatform voor hulp aan de vluchtelingen. Sinds enkele dagen trekken de migranten evenwel opnieuw naar het Maximiliaanpark, dat enkele honderden meters verderop ligt.

Het Maximiliaanpark ligt op het grondgebied van de stad Brussel. Of er daar ook acties zullen plaatsvinden om te verhinderen dat de migranten er dag en nacht verblijven, is nog niet duidelijk. Burgemeester Close en de bevoegde politiezone geven geen verdere commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?