| Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang.

Politieagent dient klacht in tegen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken

© Belga
17/12/2023

Een politieagent heeft een klacht wegens slagen en verwondingen ingediend tegen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken na een incident dat plaatsvond tijdens een betoging in Brussel. Dat heeft Van Grieken zaterdag zelf gemeld in een korte video op X, het vroegere Twitter.

De video opent met een beeld van een politieman die in de clinch gaat met Van Grieken tijdens een betoging in Brussel van de non-profitsector afgelopen juni.

"Die man heeft klacht neergelegd tegen mij omdat wij zogezegd geweld zouden gebruikt hebben. (...) Ik heb zonet een verklaring afgelegd bij de politie met de duidelijke boodschap dat wij ons niet gaan laten intimideren", verklaart Van Grieken. "Het Vlaams Belang heeft een hart voor de zorg en een hart voor de politie, maar niet voor smeerlappen die geweld gebruiken om de vrijheid van meningsuiting monddood te maken."

Na de betoging kwamen de betrokken partijen met uiteenlopende versies van de feiten. Volgens de politie leidde de aanwezigheid van de Vlaams Belangers tot onrust tussen de betogers en besloot de korpsleiding de groep af te zonderen. "Dit ging gepaard met weerspannigheid, gevolgd door duw- en trekwerk. De juiste toedracht hiervan wordt nog intern bekeken", zo lichtte woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Ilse Van de keere destijds toe.

Vlaams Belang stelde na de betoging in een persbericht dat de politie enkele parlementsleden van de partij verhinderde om deel te nemen aan de betoging. Daarbij zou partijvoorzitter Tom Van Grieken een slag in het gezicht hebben gekregen van een politieagent.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni