Politiezone West schorst agent die arrestant schopte opnieuw

© BRUZZ
| Een politieagent schopte een slachtoffer in de Pastorijstraat in Sint-Jans-Molenbeek.

De politiezone Brussel-West schorst de agent die eind mei een jongeman hardhandig arresteerde opnieuw. De agent was al geschorst meteen na het incident, maar de Raad van State had beslist dat die straf te streng was. Het politiecollege kiest nu voor een aangepaste tuchtprocedure, met minder verlies van wedde.

Eind mei schopte de agent uit de politiezone Brussel-West een jongeman tweemaal op het hoofd, toen hij hem wilde arresteren. De arrestatie werd gefilmd door een omstaander en leidde tot veel ophef op sociale media.

De politiezone besloot de man meteen voor vier maanden te schorsen, gepaard met een verlies van wedde van 20 procent. Daarop trok de agent naar de Raad van State, omdat hij vond dat de straf te streng was. De Raad van State gaf hem daarin gelijk. Dat betekende dat de agent eigenlijk deze maandag opnieuw aan het werk mocht.

Het politiecollege heeft nu beslist om de agent opnieuw te schorsen voor vier maanden, maar dat hij nu slechts 15 procent van zijn inkomen zal verliezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?