Slachtoffer van ongeval met vluchtmisdrijf in Molenbeek overleden

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het politiekantoor ter hoogte van het metrostation Graaf van Vlaanderen in Sint-Jans-Molenbeek.

Op 8 december is in Molenbeek een voetganger aangereden door een scooter. Afgelopen weekend overleed de vrouw aan haar verwondingen. De bestuurder van de scooter pleegde vluchtmisdrijf.

Dat bevestigt het Brusselse parket aan BRUZZ. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. De politiezone Brussel-West communiceert morgen over de zaak.

Het Brusselse parket bevestigt wel dat de bestuurder van de scooter vluchtmisdrijf pleegde. “Het onderzoek loopt nog naar de exacte omstandigheden van het ongeval”, klinkt het bij het Brusselse parket.

Via Facebook liet burgemeester van Koekelberg Ahmed Laaouej (PS) weten dat het slachtoffer, een vrouw uit zijn gemeente, is overleden. Dat wordt bevestigd door het parket.

500cc

Volgens La Capitale werd de vrouw omvergereden in de Gentsesteenweg. "Ze stak over op het zebrapad toen een scooter toen de scooter haar aanreed", vertelt een familielid van het slachtoffer aan de krant. "De bestuurder vluchtte meteen weg richting Zwarte Vijvers." Volgens getuigen reed de bestuurder met een witte Yamaha TMAX 500cc.

Het slachtoffer, een 75-jarige vrouw, werd maandag begraven in Evere.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?