Spectaculaire ontsnapping uit politiecommissariaat in Molenbeek

© Peter Dhondt-BRUZZ

In Sint-Jans-Molenbeek is afgelopen nacht een verdachte ontsnapt uit zijn cel, dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door de politiezone Brussel West (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem). De man brak het toilet af, waarna hij door het gat in de muur kon ontkomen.

De verdachte was opgepakt op vraag van het parket van Kortrijk. De man was vrij onder voorwaarden, maar omdat hij geen vaste woonplaats meer had, werd hij gearresteerd met het oog op zijn overbrenging naar de gevangenis. In afwachting van zijn overbrenging zat de man na zijn arrestatie in de cel in het commissariaat in Sint-Jans-Molenbeek, waar hij in de nacht van maandag op dinsdag op spectaculaire wijze wist te ontsnappen.

De man vernielde het toilet in zijn cel, nadat hij had gezien dat er een uitsparing in de muur zat. “Hij is uiteindelijk door een gat ter grootte van een A4-blad uit zijn cel kunnen ontsnappen”, bevestigt een politiewoordvoerder. “Hij bevond zich in een kelderverdieping, maar moet nadien via een raam of een deur aan de zijkant of achterkant van het gebouw naar buiten zijn gelopen. Hoe dat precies is gebeurd, is nog niet duidelijk."

Intussen is de man nog steeds voortvluchtig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?