FLITS collecto Site Mobiliteit Brussel BRUZZ ACTUA 1602

Een van de 200 haltes waar je opgehaald kan worden door Collecto (archiefbeeld).

Toewijzing van Collecto aan Victor Cab vernietigd

TDN
© Belga
16/05/2019

De Brusselse regering moet een nieuwe openbare aanbesteding lanceren voor Collecto. De concessie van de nachttaxidienst werd toegekend aan Victor Cab, maar de Raad van State vernietigde die aanstelling. Het jonge bedrijf kon te weinig chauffeurs ter beschikking stellen.

Dat schrijft de Franstalige zakenkrant L'Echo donderdag.

Met Collecto kunnen Brusselaars 's nachts een taxi delen tegen een vaste prijs. Om het half uur kunnen passagiers zich melden aan 200 ophaalpunten, meestal MIVB-haltes. De voorbije tien jaar werd die dienst uitgebaat door Taxis Verts, wiens concessie in juni 2018 afliep.

In februari koos minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) voor een jongere en kleinere speler op de taximarkt, Victor Cab, en dat voor een jaarlijks bedrag van 1,2 miljoen euro. Maar Taxis Verts ging daartegen in beroep bij de Raad van State en haalde zijn gram.

Te weinig chauffeurs

Volgens Taxis Verts beschikt Victor Cab immers niet over voldoende chauffeurs om een goede dienstverlening te garanderen. Victor Cab stelde vijf voltijdse chauffeurs ter beschikking, terwijl er minstens dertien nodig zijn. Er werden afspraken gemaakt dat Victor Cab het aantal beschikbare werknemers op termijn zou uitbreiden.

Maar de Raad van State oordeelde dat de concessie nooit aan Victor Cab toegewezen mocht worden wegens het gebrek aan voldoende personeel. De Brusselse regering moet nu opnieuw een openbare aanbesteding lanceren voor Collecto.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Mobiliteit , Collecto , Raad van State , Victor Cab

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni