Victor Cab mag nachttaxidienst Collecto uitbaten

KVDP
© BRUZZ
25/02/2019

Vanaf april is niet langer Taxi Verts maar Victor Cab de uitbater van de nachttaxidienst Collecto. Dat heeft Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) beslist. Er komt ook een boetesysteem. Wie een taxi bestelt maar zich niet aanmeldt, zal de rit voortaan moeten betalen.

Met Collecto kunnen Brusselaars 's nachts een taxi delen tegen een vaste prijs. Om het half uur kunnen passagiers zich melden aan 200 oppikpunten, meestal MIVB-haltes.

De voorbije tien jaar werd die dienst uitgebaat door Taxis Verts. Dit keer heeft minister van Mobiliteit Pascal Smet de concessie toegekend aan een jongere en kleinere speler op de taximarkt, Victor Cab.

Tenzij er door de concurrenten van Victor Cab beroep wordt aangetekend tegen die beslissing, mag Victor Cab Collecto uitbaten vanaf april.

Voor Collecto maakt de Brusselse regering jaarlijks een budget vrij van 1,2 miljoen euro. Dat is minder dan de voorbije jaren. "Victor Cab was goedkoper en in de concessie wordt de nadruk gelegd op het bestellen van taxi's via een app", legt Smets woordvoerder Mathias Dobbels uit. Daardoor wordt er bespaard op de bemanning van de telefooncentrale.

Eén tarief

Daarnaast komt er ook een boetesysteem. Wie een taxi bestelt, maar zich niet aanmeldt, zal de rit voortaan moeten betalen. Voordien compenseerde het Gewest de taxiritten die besteld werden, zonder dat de klant opdaagde.

Tot slot zal Collecto, zoals aangekondigd, gebruik maken van één tarief. Wie een Mobib-kaart had, betaalde vijf euro, wie geen kaart had, betaalde zes euro. Vanaf nu zullen alle reizigers vijf euro betalen.

De taxi's van Collecto zullen ook letterlijk elke nacht van het jaar uitrijden, tussen 23 uur en 6 uur. De voorbije tien jaar was dat niet het geval op kerst- en oudejaarsavond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Collecto , deeltaxi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni