Binnenkort één tarief voor ritten met Collecto

KDM
© BRUZZ
10/05/2018

De Brusselse nachttaxidienst Collecto zal in de toekomst evenveel kosten voor alle gebruikers. Aan de korting voor MIVB-abonnees komt een einde. Iedereen zal het goedkopere tarief betalen: 5 euro per rit.

Dat schrijft de RTBF en wordt door het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) aan onze redactie bevestigd. In juni loopt de concessie van Collecto aan Taxi Verts af, de regering besloot daarom eind april om een nieuwe concessie uit te schrijven. In de marge daarvan werd ook besloten de tarieven van Collecto te verlagen.

Momenteel gelden er nog twee tarieven voor een rit met Collecto. Wie een MIVB-abonnement heeft, betaalt daar vijf euro voor. Wie zo'n abonnement niet heeft, betaalt zes euro. In de toekomst zullen alle reizigers hetzelfde, goedkopere tarief betalen. Voor MIVB-abonnees verandert er dus niets.

Uit recente cijfers bleek nog dat de taxidienst bijzonder populair is bij Brusselaars. In 2017 vervoerde de dienst nog net geen 250.000 personen, een verdubbeling in vergelijking met vijf jaar eerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Collecto , MIVB , deeltaxi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni