Verblijfsvergunning voor familie van kleuter Mawda met een jaar verlengd

© PhotoNews
| De ouders van Mawda in de rechtbank in mei 2018.

De familie van Mawda, het Koerdische tweejarig meisje dat in mei 2018 in ons land omkwam door een politiekogel, kreeg maandag te horen dan hun verblijfsvergunning met een jaar wordt verlengd. Dat bevestigt de advocaat van de ouders, Selma Benkhelifa.

De Dienst Vreemdelingenzaken bracht de familie via de gemeente op de hoogte. De documenten om hun verblijfsvergunning te vernieuwen, werden eind vorig jaar ingediend bij Vreemdelingenzaken. De behandeling liep echter vertraging op, waardoor ook de OCMW-steun in maart in gevaar kwam, maar intussen is de situatie opnieuw in orde, klinkt het.

Het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe werd door de arbeidsrechtbank verplicht tot het uitbetalen van steun. De advocate van de ouders merkt op dat die in ons land aanwezig moeten zijn, minstens zolang het onderzoek tegen de politieman loopt en het proces over de dood van hun dochter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?