Mawda wordt volgende week begraven in Evere

© © Peter Detailleur
| Om te protesteren tegen de dood van het tweejarig Koerdisch meisje, hingen actievoerders afgelopen woensdag kinderkleren aan een waslijn.
Updated: 25-05-2018 - 19:09

Mawda, het tweejarige Koerdische meisje dat vorige week bij een achtervolging gedood werd door een politiekogel, wordt in principe in de loop van volgende week begraven in Evere. De advocaten hadden eerder vrijdag laten weten dat de begrafenis volgende woensdag 30 mei om 14 uur zou plaatsvinden op de multiconfessionele begraafplaats van Schaarbeek in Evere, maar dat was te voorbarig. De datum ligt nog niet vast, aldus Selma Benkhelifa van Progress Lawyers Network.

De autopsie op Mawda werd vrijdag beëindigd. Mehdi Kassou, woordvoerder van het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen, zegt dat na contact met de verschillende gemeenten en begrafenisondernemingen sprake was van een begrafenis woensdag.

De administratieve diensten van de stad Bergen zijn echter tot en met woensdag gesloten door het Doudou-feest en daardoor is het misschien niet mogelijk om nog op tijd toelating te krijgen voor de begrafenis. Daardoor zou de datum wat kunnen opschuiven. Intussen zijn de voorbereidingen bezig voor de organisatie van een witte mars voor burgers die een laatste eer willen betuigen aan Mawda.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?